Van 'zoekende' buurjongen tot afgestudeerd ingenieur
Het was begin 2016, Eric was al bijna tien jaar directeur van ons mooie bedrijf – het toenmalige Inter Techniek – en stak zijn liefde voor de civiele techniek niet onder stoelen of banken. Toen hij vernam dat zijn buurjongen Imme, net als vele jongens van die leeftijd, moeite had met het maken van een studiekeuze, besloot hij hem mee te nemen op projectbezoek om Imme de schoonheid van het vak te laten zien en te enthousiasmeren voor een ingenieur opleiding in de Civiele Techniek. En zo geschiedde..
Civiele kriebels kweken op projectbezoek
Eric en Imme gingen op projectbezoek bij Arnold van der Werff, die op dat moment werkte als Toezichthouder voor de bouw van kademuren op de Tweede Maasvlakte, een project van Royal Haskoning.
Imme vertelt achteraf dat dit bezoek toen een van de redenen was om over te stappen van de studie ruimtelijke ordening/planologie naar civiele techniek.
Stage lopen bij Interpro
In augustus 2021, ruim vijf jaar later, zit Imme in het derde jaar van zijn studie Civiele Techniek aan Avans Hogeschool en start hij als stagiaire bij Interpro. Hij hield zich het grootste gedeelte van zijn stageperiode bezig met een verdiepend onderzoek naar de toepassing van biobased materialen in de GWW. Tevens heeft hij zich als ingenieur in opleiding in deze beginperiode van ons adviesbureau, beziggehouden met het opstellen van verschillende Autocad templates en nummering van projecten in de Dropbox om zo projecten uniform en overzichtelijk te maken. Samen met collega Corné heeft hij vervolgens het gekozen template afgerond en hiermee de tekeningen van verschillende projecten vormgegeven. Zo heeft hij ook mee mogen kijken met projecten zoals de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht en het rioleringsplan van de Rijnhaven in Rotterdam.
Wéér op projectbezoek
Tijdens deze stage (2021) gaat hij met Eric nogmaals op projectbezoek bij Arnold. In die tijd verzorgde het bouwconsortium Hochtief, Ballast Nedam en Van Oord de aanleg van 2,4 kilometer aan kades en grondkeringen in de Amaliahaven op de Tweede Maasvlakte.
De omvang van het project maakte flink indruk op Imme. Van combiwanden (bestaand uit buispalen met een diameter van 1,40 meter en een lengte van 25 meter!) die in de grond worden geheid tot de massieve betonblokken die erop bevestigd zullen worden waarop dan weer kraanrails aangebracht gaan worden. In de reeds gerealiseerde gedeeltes van de Amaliahaven liggen enkele van de grootste zeecontainerschepen ter wereld. Imponerend om te bedenken dat hier 3 jaar later ruimte is voor nog 4 vergelijkbare schepen.
Van ingenieur in opleiding naar vast contract
Imme was een uitstekende stagiair en paste goed in het team, daarom boden we hem direct na zijn stage een baan aan als werkstudent. In deze rol ondersteunde hij het adviesbureau, tijdens zijn studie, op diverse projecten. Imme heeft zich in 2023 vol gestort op het afstuderen en we waren dan ook heel trots toen we in juli ’23 hoorde dat hij geslaagd was.
In het jaar dat daarop volgde is Imme zijdelings betrokken gebleven bij ons adviesbureau, maar we kunnen met veel plezier vertellen dat hij een vast contract aangeboden heeft gekregen en vanaf augustus ’24 als jr Adviseur Civiel – dus nu écht als volwaardig collega – binnen het adviesteam van Interpro aan de slag gaat. Een fantastisch voorbeeld van hoe persoonlijke aandacht (“de buurman en zijn buurjongen”) en de focus op ontwikkeling (stages, werkervaringsplekken) echt vruchten afwerpen. We wensen hem heel veel succes in deze nieuwe rol!